Täydellisen krapulan anatomia

Normaalista poiketen tämänkertainen ulostulo ei kerro hurvittelusta, vaan otsikon mukaisesti puhunkin vakavemmista asioista. Laukkaaminen on rankkaa puuhaa ja ainakin allekirjoittaneella ne suurimmat tuskanhetket ajoittuvat alkuviikkoon ja tätäkin tekstiä kirjoittaessa olo on kuin onkimadolla tai yliajetulla oravalla. Krapula, kankkunen, kanuuna, tuo laukkapojan pahin vihollinen jyllää toista päivää ja kaikki tekeminen hengittämisestä lähtien on täyttä helvettiä. Noh, kahden päivän treenaaminen vaatii veronsa ja harrastustenhan kuuluukin maksaa, tavalla tai toisella.

Krapulan ei kuitenkaan aina tarvitse olla se pelätty peikko, vaan siitä voi myös luoda taidetta! Olenkin joskus sanonut, että oikeaoppisesti toteutettu "täydellinen krapula" on nautinnollisuudessaan parempaa kun perseelleen mennyt ryyppyilta. Seuraavana siis näin vietät täydellistä krapulaa-ohjeistus by Jörgen Öst (Menetelmä on kokeellinen ja sen käyttö on lukijan omalla vastuulla. Laukkapojat eivät takaa tekniikan toimivuutta kaikilla eikä ota vastuuta, mikäli jotain menee vituralleen)

1.Valmistautuminen

Harva meistä lähtee pelaamaan jääkiekkoa tai jalkapalloa valmistautumatta suoritukseen, miksi siis juopottelu olisi poikkeus tästä? Elikkäs, sen sijaan, että painetaan perjantaina töiden päälle munaravia hakemaan se humppapullo ja mäyräkoira, tehdään alustava suunnitelma homman läpivientiä varten. Suoritusta varten sinulta tulisi löytyä joku suoratoistopalvelu (netflix, viaplay tms), urheilukanavia tai digiboksillinen tallenteita valmiina.
Laukkavuosien karttuessa kanuunat pahenevat pahenemistaan ja palautumiselle tulee varata reilummin aikaa. Itse suosinkin arkityöläisenä yhden päivän laukan ajoittamista perjantaille, jolloin saadaan ylimääräinen päivä toipumiselle vs lauantailaukka.

Noniin, sitten asiaan. Pelkkä lepohan ei riitä, vaan pitäähän sitä jotain syödä/juodakin. Palatkaamme siis siihen kauppareissuun. Tässä kohtaa viedään suunnitelma normaalia pidemmälle, ja ladataan ostoskoriin viinaksien lisäksi myös evästä sunnuntaita ajatellen(kyllä, luit oikein). Evään tulee olla rasvaista ja helvetin vaivatonta valmistaa, itse suosin makkaraperunoita/lihapullia. Nesteytys tulee nousemaan suureen rooliin tämän revohkan aikana, joten suosittelen lisäämään koriin myös pari pulloa jaffaa(Hartwallin, ei mitään piraattipaskaa. tämä on täysin väärä kohta ruveta säästämään) Tämän jälkeen voit suunnata kotiin, latoa eväät kylmään ja avata oluen.

2. Krapulan hankkiminen

Tästä aiheesta tullaan jokatapauksessa puhumaan käytännössä kaikissa teksteissä, joten en pureudu siihen tällä kertaa sen tarkemmin. Kukin tyylillään.

Kuvituskuva. Kuvan laukkaajat eivät liity täydelliseen krapulaan millään tavalla



3. The hangover

Kello lähestyy puoltapäivää ja kampeudut ylös sohvalta (makuuhuoneeseen pääseminenhän on täysi mahdottomuus laukan jälkeen). Naisseuraa ei näemmä ole taaskaan tarttunut mukaan, toinen kenkä on olohuoneen pöydällä ja toista ei näemmä ole ponnisteluista huolimatta saatu edes jalasta. Muut rytkyt löytyvät vanana ulko-ovelta sohvalle.Tässä kohtaa avataan ensimmäinen jaffapullo, raahaudutaan tietokoneelle ja näpytellään osoitekenttään Pizza-online.fi . On äärimmäisen tärkeää hoitaa ruoan tilaaminen heti herättyä, koska toimituksessa menee aina oma aikansa ja nälkä voi päästä yllättämään. Etsi kyseisestä palvelusta suosikkipizzeriasi ja aletaan valikoimaan. Koska kaupasta hankitut eväät olivat nimenomaisesti sunnuntaita varten, on hyvä ennakoida pitkä päivä ja ottaa kaksi annosta ruokaa. Itse suosin yhdistelmää kebab+pizza. Tilaamisen jälkeen siirrytään jaffatuoppi kourassa sohvalle, avataan telkkari ja etsitään sopivaa katsottavaa.

Tässä olotilassa keskittyminen on suurinpiirtein koiranpennun tasoa, joten katseltavan ohjelman tulee olla ns. helposti pureskeltavaa. Itse suosinkin jotain hyväksi havaittua toimintasarjaa, jonka olet katsonut aiemmin tai vaihtoehtoisesti urheilumaratoonia(arvokisat, valioliiga-lauantai, mitänäitänyton). Kinkkisen valinnan jälkeen onkin aika painaa pää tyynyyn, vetäytyä syvälle peiton alle ja levätä ruoan saapumiseen asti.

Ovikello soi, ruoka on saapunut! Jos olit kaukaa viisas ja hoidit maksamisen tilauksen yhteydessä, nouda ruoat ovelta ja palaa sohvalle. Mikäli kuitenkin päätit maksaa nämä vasta jälkeenpäin, tongi lompakko jostain baarirytkyjen uumenista, lattialta, rappukäytävästä tai mihin nyt tapaat sen tiputtamaan. Suositeltavaa olisi omistaa myös varakortti varsinkin jos tykkää hönöpäissään hävitellä tavaroita. Tämän jälkeen raskaat ponnistelut ovat takanapäin ja päästään itse asiaan.

Syöminen suoritetaan haarukallinen, ehkä kaksi kerrallaan pitkin päivää, välissä tankataan jaffaa ja seurataan prison breakin uusimpia juonenkäänteitä. Silmäthän on kuitenkin ummessa suurinpiirtein 80% ajasta, joten muista klikkailla välillä tätä netflixin ihanaa "kyllä, minulla on vitun kivaa ja haluan katsoa televisiota"-nappia. Tällä tekniikalla eväät alkavat olla lopussa, hieman sarjasta riippuen, 1-2 tuotantokauden jälkeen jolloin eletään jo pitkälti sunnuntain puolella.

Tässä kohtaa astuu kehiin se suunniteltu kauppareissu. Perkele, meillähän on eväät pakastimessa eikä tarttee lähtee raahautumaan vesisateessa paskalle haisevana muumiona kohti lähikauppaa! Uuni päälle, makkispekkikset uuniin(käytä herätyskelloa niin ei mökki pala) ja jatketaan sarjamaratoonia. Mahdollisesti olo on jo senverta korjaantunut, että annoskokoa voi säätää jopa kolmesta neljään haarukallista/suoritus tasolle, muuten jatketaan samaa torkkurallia aina sinne seuraavaan aamuun saakka.

4. Maanantai

Yleensä n. klo 5-6 aikaan aamusta havahdutaankin siihen todellisuuteen, että ei saatana, työt alkaa parin tunnin päästä. Normaalista poiketen meillä onkin kuitenkin hyvin levätty viikonloppu takana eikä vituta läheskään yhtä paljon, kun sen perinteisen lauantaidokauksen ja vesisateessa laahustettujen kauppareissujen jälkeen. Toimitus kuitenkin huomauttaa, että ryyppyhommat koostuvat sellaisesta määrästä muuttujia, ettei edellä kuvatunlainen suoriutuminen tule onnistumaan läheskään aina ja niiltä huutoyrjö krapuloilta ei vaan aina voi välttyä. Loppuun vielä maanantaita kuvastava kappale.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laukkaajan drinkkivinkit

Karjala-turnaus

Karjala-turnaus, main event