Laukkaajan drinkkivinkit

Viikonloppu lähestyy, tilipäivä osuu kerrankin perjantaille ja mielen valtaa ajatus laukkaamisesta. Ainainen keskiketterän lipittäminen alkaa kuitenkin tympiä ja olisi mukava kokeilla jotain uutta. Ei hätää! Päätimme lukijoiden pyynnöstä aloittaa juttusarjan eri tilanteisiin sopivista laukkaeliksiireistä ja mikä olisikaan parempi startti tälle epistolalle, kun kahden jäsenen suosikkijuoma:

Jägermeister

Jekku, Jäger, Hirvilimu, tuo laukkapojan perustarvike. Tämän 56 eri yrttiä/maustetta sisältävän taideteoksen loi ensimmäistä kertaa Saksan maalla Curt Mast vuonna 1934 ja resepti on säilynyt siitä saakka entisellään, mitäpä sitä hyvää muuttelemaan. Legendan mukaan herra Mast valikoi juomalle tunnuksenomaisen vihreän pullon paiskomalla erilaisia pulloja lattialle ja tämä valittu malli oli se, joka kesti kokeilun ehjänä.

Näemmä toimituksen hirvilimut on törpötelty parempiin suihin, mutta kuvitukseen välttänee myös kiva keräilyrasia.


Miksi?

+ Vahva, terävä ja yrttinen maku iskee tajuntaan kuin lapio otsaan.
+ 35 volttia saa väsyneimmänkin ruunan tanssahtelemaan. 
+ Soveltuu oivallisesti niin lähtölaukkaan kuin myöhempään tunnelman nostattamiseenkin
+ Erittäin kestävä pullo. Ei mene aineet hukkaan, vaikka tanhun tiimellyksessä pullo hakisikin vauhtia lattian kautta.
- Haisee parrassa vielä aamullakin vahvana
- Ehdoton suositus nauttia jokainen pisara sisäisesti, hitsaa nimittäin kuivuessaan kaikkeen kiinni kuin paska junttilan tuvan seinään.

Kaikin puolin täydellisyyttä hipova tuote, ainakin oikein käytettynä.

Miten?

No juomalla! Leikki sikseen, Jekkuhan on parhaimmillaan pakastinkylmänä ja nimenomaan shotteina. Jos kuitenkin haluaa lähteä hommaa tuunaamaan, niin ehdottomasti paras tapa jatkaa juomaa on energiajuoma ja drinkki kulkee nimellä Jägerbomb. Lyhykäisyydessään siis hölvatään lasiin batteryä, redbullia, eeässää tai mitä pärinämehua nyt sattuukaan löytymään, pudotetaan jekkushotti sekaan ja ei muuta kuin ääntä kohti. Tässä voi tietty säästää tiskiä ja oikaista jättämällä pommivaiheen pois, eli liköörinhän voi sotkea suoraan lantrinkiin, jolloin juoman nimi muuttuu jekkubatteryksi, mutta maku on käytännössä sama.

Shotit+jekkubattery maistui Johnnylle niin hyvin, ettei malttanut lopettaa lipittämistä edes mukin tyhjennyttyä
Missä?

Jägermeister on juhlajuoma ja soveltuukin parhaiten nautittavaksi hyvässä laukkaseurueessa niin alkuillan tunnelman nostatukseen kuin loppuillan lärvilautoihinkin. Pienenä miinuksena mainittakoon, että pidemmissä operaatioissa aamulla ja varsinkin lämpimänä yrttinen takapotku voi palauttaa tuotoksen korkojen kera ruokatorvesta takaisin lasiin, eli korjaushommiin löytyy parempiakin aineita. 

Koska tämä ei ole väsynyt viiniblogi, tarjoamme teille myös tarkoin valitun kappaleen kutakin juomaa varten. Jägerin kohdalla valinta on päivänselvä ja kohdistuu ruotsalaisen laulu- ja soitinyhtyeen Hardcore Superstarin Last Call for Alcohol-kappaleeseen. Kyseistä kappaletta soittaessaan orkesteri nimittäin raahaa lavalle jekkustandin, kutsuu yleisöä lavalle nauttimaan näkäräiset ja soitto jatkuu vasta tämän jälkeen. Loppukaneettina mainittakoon, että mr Speedy Gallop kävi orkesterin kutsumana tanssahtelemassa kappaleen tahdissa lavalla  ja totuttuun tapaan otti myös yleisön haltuun.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karjala-turnaus

Karjala-turnaus, main event