Alahyllyjen helmet - Osa I


Tämänkertaisessa osiossa pureudutaan budjettiosaston tuotoksiin. Haluamme taata lukijoillemme parhaat saatavilla olevat asiantuntijat kuhunkin aihealueeseen, joten seuraavan syväluotaavan analyysin teille tuottaa ikioma puistokemian tohtorimme Janus Puller.

Väkevät viinit

Pitkäkestoisen laukkaputken jatkuessa varakkaammaltakin laukkaajalta vähenee valuuttavarainnot maalisuoran vilahtaessa. Itsekin jonkinasteisena ikiopiskelijana olen jatkuvan laukkakierteen pyörteessä suistunut auttamatta tämänkaltaiseen tilanteeseen kerran jos toisenkin. Tässä sarjassa tulen avartamaan teitä, arvoisat lukijamme, alahyllyjen tarkoin varjelluista aarteista. Juomista, jotka halvan hintansa vuoksi ovat joutuneet koko kansan sylkykupiksi ilman mitään järkeviä perusteita. Näiden alahyllyjen helmien avustuksella laukkaamiseen käytettävä budjetti tulee romahtamaan kuin Pullerin juoksu kuolemanpaikalla. Näin taitava ohjastaja, tai ravitermein kultasormi, voi mennä nauraen pankkiin pidemmänkin laukkaputken päätyttyä.
Ensimmäisessä osassa keskitymme suuren kansan halveksimiin väkeviin viineihin. Nämä ammattilaisten vakiojuomat ovat saavuttaneet heikon maineen valtaväestön keskuudessa suureksi osaksi vain käyttäjäkuntansa vuoksi. Väkevien viinien joukosta löytyykin loistavia valintoja vähävaraisellekkin laukkaajalle. Siellä joukossa on kuitenkin paljon kehnompaakin juomaa, joten teidän onneksenne olen lyhyen laukkaurani aikana uhrannut pienen palan sielustani testaamalla lähes kaikkia huokeampia väkeviä viinejä usempaankin otteeseen.

Lisää kuvateksti

Valdemar:

Ensimmäisenä sarjan oma ehdoton suosikkini Valdemar. "Iso-V" jää usein tunnetumman veljensä, Gambinan, tähtiloisteen varjoihin täysin suotta. Valdemarin 15 % alkoholipitoisuus pitää väsähtäneemmänkin laukkaajan jalan ja mielen virkeänä ilman suurta väsymisen riskiä. Valtsua nauttiessa tulee kuitenkin noudattaa pientä varovaisuutta, jottei saavutettaisi meille Pullereille ominaista ennenaikaista väsymistä.
Hinta: 7,49 €

Miksi?

+ Keskivahva alkoholipitoisuus takaa juoman täydellisyyden lähtölaukkaan, laukkaamisen ylläpitämiseen sekä aamuisen laukkajalan herättämiseen
+ Maku on erittäin marjaisa ja vain lievästi vermutin makua
+ Toimii sekä jääkylmänä, että saunan lämpöisenä
+ Halpa
+ Muovipullo takaa laukan jatkuvan vaikka oriin laukkajalka horjahtaisikin kesken loppukirin pullon kolahtaessa maahan
- Jopa liian helpon juotavuutensa vuoksi, kokeneempikin laukkamies voi sortua ylikunnon puolelle nauttiessaan liian suuria huikkia pienessä ajassa

Miten?

Valdemar on parhaimmillaan nautittuna suoraan pullon suusta. Lämpötilalla ei ole niinkään väliä, eri lämpötilat korostaa eri makuja. Jääkylmänä Iso-V on kuin joisi marjamehua, lämpimänä hieman täyteläisempää ja kuumana takaa potkii hento vermutin takapoltto. Väkeviä viinejä en suosittele lantraamaan, mutta viinan kanssa Valdemar toimii mainiosti. Etenkin puolet Valtsua ja puolet salmiakkikossua sisältävä drinkki uppoaa kitusiin niin pienillä kuin suurillakin laukkaajilla vallan mainiosti.

Missä?

Kaikkialla. Valdemar on loistava ystävä etenkin pitkillä mökkiviikonlopuilla sekä kokopäiväisissä pussikaljoitteluissa. Mökillä muiden hakiessa jatkuvalla syötöllä lisää juotavaa ja irvistellessä saunassa mahdollisesti väljähtäneille ohrapirtelöille, voi viisaampi laukkamies nauraa partaansa nauttiessaan makoisaa marjaviiniä suoraan pullon suusta. Kuten sanottua, Valdemar toimii niin lämpimänä kuin kylmänä, joten pullon voi vaikka teipata käteen mökillä ja sen kanssa ravata saunan ja mökin väliä huoletta.

Musiikkisuositus:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laukkaajan drinkkivinkit

Karjala-turnaus

Karjala-turnaus, main event